Yetişkin Psikoterapisi
Bireylerin kişisel süreçlerini anlamalarını, stresle başa çıkma becerilerini geliştirmeyi, içsel farkındalık kazanmayı ve işlevselliğini bozan bir takım olumsuz duygu, düşünce ve davranışlarını değiştirmeyi hedefler.
Depresyon, kaygı bozuklukları, travma, ilişkisel problemler gibi bir çok konu ile çalışılmaktadır.
A-Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT):
Bilişsel davranışçı terapi (BDT), düşünce, duygu ve davranış arasındaki ilişkiye odaklanır. Bilişsel davranışçı, kişinin olumsuz düşünce kalıplarını ve bunların davranışları üzerindeki etkilerini fark etmelerine ve bu düşünceleri daha olumlu ve işlevsel düşüncelerle değiştirmelerine yardımcı olur. Bu terapi yaklaşımı, hem duygusal hem de davranışsal sorunlarını çözmelerine yardımcı olmayı hedefler. Uygulama alanları; kaygı bozuklukları, depresyon, davranışsal sorunlar, travma sonrası stres bozukluğu ve obsesif kompulsif bozukluklarıdır.
B-Şema Terapisi:
Şemalar, çocukluk döneminde ortaya çıkan, bireyin kendisi, diğer insanlar ve dünya hakkında geliştirdiği temel inançlar ve düşünce kalıplarıdır. Şemalar, bireyin olayları nasıl algıladığını, nasıl davrandığını ve duygusal olarak nasıl tepki verdiğini etkileyen derin köklenmiş kalıplardır. Şema terapisinin temel amacı, bireylerin zararlı şemalarını fark etmelerini ve bu şemaların günlük yaşamlarındaki etkilerini anlamalarını sağlayıp, olumsuz şemalar üzerinde çalışarak bireyin düşünce ve davranışlarını değiştirmesini amaçlar.